EM ja World Cup Slovenia 2-10.8.2017 BR Pistelajit

Tunajussi

Well-known member
Viimeiset valmistelevat kisat on käyty ja viikon päästä alkaa pahvien rei'ittäminen oikein tosissaan. Kisaajien nimet löytyvät tuolta ketjusta: http://www.benchrest.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=7&t=3605
Kevät on tuntunut olevan monella taholla kiireitä täynnä ja valmistumiset ovat jääneet hieman viime metreille. Uskon, että kisaajat ovat kisalippiksen päähän vedettyään ja kisapassinsa leimattuaan enemmän kuin valmiita tositoimiin.

Lapua on tuntunut saavan paukkukoneensa timmiin kuntoon. Suurkiitokset varta vasten Saksanmaalla talvella käyneelle testiryhmälle, ilman heidän panostustaan olisimme suppeammalla valikoimalla liikenteessä.

Viime kisoihin on erona se (Piltzen 2013), että piekkareilla ei ammuta enää 25m. Kaiken kaikkiaan ampumalajeja on viisi. Ilmakivääri LV/HV 25m, piekkari International Sportter/LV/HV 50m. tarkoitus on, etä kaikki kisaajat ampuvat kaikki lajit, vaikka se aloituslajien ilmakivääri ei ihan paraatilaji olisikaan. Se antaa kisaajille huomattavasti paremmat lähtökohdat omaan varsinaiseen leipälajiin, kun radan omituisuudet ovat edes jollain tasolla selvillä.

Yritämme päivitellä tänne tuloksia, heti kun niitä suinkin saadaan.

Kisojen viralliset sivut:
http://www.erabsf.org/home.htm
http://www.wrabf.com/

Kisapaikka:
http://shootingrange-gaj.eu/

T:Juha
 
Ja erona on vielä lyhentynyt ampuma-aikakin. Piltzenissä erien pituus oli 30min, nyt se on 20min. Kiirettä tulee varmasti pitämään sopivaa tuulta kyttäävillä "ruuvipenkkiampujilla", kun sitä tuntuu aika loppuvan kesken joutuisammillakin kamppeilla.
 
Pienellä ylimääräisellä puuhalla alkaa kisarupeama, kun lentoyhtiö on jättänyt kyydistä muutaman torrakon.
Toivottavasti saamme ne ennen kisan alkua, että ei tarvi tasoitusta antaa.
 
Pyssyt kaiketi löytyneet, mitä nyt itse joudutaan hakeen kentältä :evil:
Kisatkin varmaan järjestetään, jahka Team Finland saa loput taululaitteet rakennettua. Aamun vajaan kolmenkympin plusasteen paisteessa työskentely vei isomman terän, nyt pidetään ruokataukoa ja yritetään kaivaa inspiraatiota loppupäivään. Kisan järjestän pääkiho vedetään varmasti kölin alta jossain vaiheessa, jos vaan laittaa naamaansa näkyville.
 
Ensimmäiset reenilaukaukset vetästy, olihan mukava ampua tauluihin, jotka oli kotimaisin talkoovoimin pystytettyjä. Tässä pieni pelko, että koska paikallinen viranomainen tulee kyselemään työlupaa ja vielä on viidenkympin radan talkoot pitämättä....
Kisan järjestäjän pääkiho ei jostain syystä ihan syttynyt työasuun.

Syömässäkin käytiin ja melkein kaikki mahtui kuvaan. Osa oli niin sekaisn ison maailman menosta, että kaipasi apua syömisessä.

Viralliset avajaiset olivat tänään ja liitän tähän kuvan eräästä Suomalaisesta herrasta mikin varressa, ilman hänen uhrautumistaan ei näitä kisoja olis tarvinnut järjestää. Viikko ennen kisojen alkua talkootyötä kisojen eteen, ei onnistu sitten ihan kaikilta.

Yksi kuva ampumalinjasta, jossa allekirjoittanutkin pääsi kokeileen kortin verran kaluston toimivuutta.

Loppuun kuva monelle tutusta Australian ampujasta terveisien kera kaikille tutuille.
 
pistäkääs soumi pojat ja tytöt ihan karkeemman jälkeen tsemppiäkoko porukalle
 
Väliaikaiutisia, epävirallisia tosin. Suomalaisilla 1. 3. Ja 4. sija. Henk. Kohtaisissa ja Murret ilmeisesti joukkona kärjessä .
Kuumuus on aivan hirveä. +36-38.C päivällä. Huomenna selviää viimeisen kortin jälkeen mitä jäi käteen.
Keli on semmoinen että viirit vain napsahtaa eri suuntaan ja tulos on taattu..
Bencherest.si Pitäisi huomennacjulkaista tuloksia. Siin nyt on vasta kyseessä eka imppari LV.
Tsemppi
Suomen sateisiinkin.
T.tomi
 
tomi piakkari on sebtään teillä täysin hallussa jatkakaaa sitä mihin viimekisoissa lopetitte niin hyvä siitä tulee
 
Jos mikään ei riitä... ni eija ja ulla oli neljäs ja viidesa, vai oliko se toisinpäin. Joukkue, tiimi, on tehnyt todella töitä teemalla;" kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta". Kyllä se näyttäis tuottavan tulosta. Tietenkään en väheksy ollenkaan yksittäisten ampujien huippusuorituksia, mutta näin laajaa onnistumiseen päästään vain tiiviillä tiimityöllä.
Huraa joukkue Suomi!
Imppari on kuitenkin ollut aika monella täytelaji. Innolla odotan miten leipälajimme piekkari lähtee sujumaan. Sillä puolella on ainakin töitä tehty ja panostettukin kovasti.
Onnea vaan jatkossakin. Apinaa ei ainakaan ole kenenkään repussa enää.Harmittaa kun kunto ei sallinut olla mukana nuin hienossa tiimissä.Puristelen täällä ihmemaassa muniani ja odottelen uutisia. Kivasti ovat soitelleet tunnelmista ja tuloksista.
juhani
 
Kyllä meidän pojat ja tytöt pärjää. Taas kerran on hienoa olla suomalainen !

CONGRATS, CONGRATS ! ! !
 
Tänään lauantaina saatiin HV ilmakivääri loppuun ja mitalisaldo sai samalla jatkoa.

EM Kultaa ja World Cup hopeaa junioreissa.
EM Kultaa yksilösuorituksena.
EM joukkuekultaa, EM joukkuepronssia ja World Cup pronssia.

Alakuvan herra palkittiin korkeimmalla tunnustuksella lajien eteen tehdystä työstä.

Tulosliuskoja:

Toivottavasti tulosliuskat näkyy edes jotenkin, kännykän ruudulla ne ei kyllä näytäneet hyvältä.
Joukkuekisan mitalisteista ei valitettavasti ole kuvia just nyt, kun kuvaaja pääsi itse pramille.
 
Maanantaina ammuttiin pienoiskiväärillä kansainvälinen sportter luokka (RF IS). Tapani Nousiainen voitti ylivoimaisesti EM- ja World Cup kultaa. Tulos oli samalla uusi EM- ja World cup ennätys.
Menestystä täydensi Risto Murisoja EM hopealla ja World Cup pronssilla.

Suomalaiset menestyivät myös joukkuekilpailussa. Tapani Nousiainen, Timo-Heikki Varis ja Toimi Karhunen nappasivat EM kultaa ja World Cup pronssia.
EM kolmossijalle nousi Perhe Murisoja, Risto, Eija ja Ulla.

Tuuliolosuhteet toivat jälleen monelle ampujalle yllättäviä pistemenetyksiä, tuulen suunnan äkillisten muutosten ja paineen vaihtelujen myötä. Tulostaso jäi selvän kärjen takana tavanomaista selkeästi alemmaksi. Ampumaolosuhteet olivat lämpötilojen puolesta tähän astisista siedettävimmät, hivenen yli Suomalaisen hellerajan.
 
Back
Ylös