ERABSF/WRABF EM- ja MM-kisat, Tsekki 2023

Ulla Murisoja

Well-known member
Tervehdys!

Tässä ketjussa on tarjolla yleistä tietoa kisoihin ja kilpailijoihin liittyen, sillä varsinkin Euroopan järjestön nettisivut laahaavat tällä hetkellä jossain vuodessa 2017.

Kisat ajoittuvat välille 24.7.-4.8.2023. Virallinen aikataulu on seuraavanlainen:

24.7.
Rekisteröinti
25.7.
Rekisteröinti
Tekninen kokous ilmakivääriluokista
26.7.
Ilmakiväärin harjoituspäivä
27.7.
 
Liian nopeat sormet :D

Virallinen aikataulu on siis seuraavanlainen:

24.7.
Rekisteröinti
25.7.
Rekisteröinti
Tekninen kokous ilmakivääriluokista
26.7.
Ilmakiväärin harjoituspäivä
27.7.
Ilmakivääri LV
28.7.
Ilmakivääri HV
29.7.
Kisavapaa.
Tekninen kokous ilmakiväärin UL-luokasta ja pienoiskivääriluokista.
30.7.
Ilmakivääri UL -harjoituspäivä
WRABF-kokous
31.7.
Ilmakivääri UL
1.8.
Pienoiskivääri harjoituspäivä
2.8.
Pienoiskivääri International Sporter
3.8.
Pienoiskivääri LV
4.8.
Pienoiskivääri HV
Loppuillallinen

Kisat alkavat siis jälleen lipsahtaa kaksiviikkoisiksi, mistä pyrittiin kymmenisen vuotta sitten pois lyhentämällä erät 30 minuutista 20 minuuttiin.
 
Suomelle tällä hetkellä jaossa kisapaikkoja seuraavasti:

AR LV 9 paikkaa
AR HV 9 paikkaa
AR UL 9 paikkaa

RF LV 8 paikkaa
RF HV 8 paikkaa
RF IS 12 paikkaa

Harmittavasti piekkarissa LV- ja HV-kisapaikat tietävät sitä, ettei saada kolmea täyttä joukkuetta kisaan ja myös sitä, että joku joutuu ns. istumaan penkillä nuo kisat. On kuitenkin edelleen pyyntö vetämässä, että mikäli sikäli joku peruu, saataisiin vielä yhdet paikat ja sikäli kolme joukkuetta myös noihin kahteen luokkaan.

Tänään tulleen tiedon mukaan varmat lähtijät on ilmoitettava viimeistään 10.1.2023.
 
Tervehdys koto-Suomeen!

Rustailinpa tuossa jo melkoisen romaanin, mutta tietenkin olin jo kirjautunut vahingossa ulos ja koko teksti hävisi. Höh.

Keskiviikkona vielä harjoiteltiin ilmakiväärillä ampumista ja suoritettiin viralliset testit. Torstaina sitten polkaistiin käyntiin pistelajien WRABF:n ja ERABSF:n MM- ja EM-kisat Plzenissä. Kaikki kisat ammutaan 50 metrin radalla ja siellähän on kaikenlaisia betoniseinämiä ja yliampumasuojia aiheuttamassa mukavia pieniä pyörtehiä. Hauskahan se on siinä humpata mukana, jos askelmerkit on kohdallaan. Aina ei kyllä olleet. Ilmakiväärin kevyessä luokassa ei vielä ihan päästy juhlimaan, tosin Euroopan listalla molemmat Suomen joukkueet ylsivät sijoille 4 ja 5, joten lähellä jo käytiin. Alla toivottavasti toimivat linkit tuloskuviin. Tuloksiahan luvattiin toki virallisille nettisivuille, mutta sellainen ihme kuin pidetyt lupaukset on täällä harvemmassa kuin Homer Simpsonin hiukset.

https://aijaa.com/FOQ5qy
https://aijaa.com/a8Vles
https://aijaa.com/bNgVOH
https://aijaa.com/O1tvx2
https://aijaa.com/vdwt7H
https://aijaa.com/eBtyh1
https://aijaa.com/i0s8cx
https://aijaa.com/r8NxAO

Perjantaina ammuttiin ilmakiväärin raskas luokka ja se sujui jo mukavammin. Itse olin parhaana suomalaisena MM-listan 5. ja se riitti EM-hopeamitaliin. Jyrki onnistui myös hienosti ja pokkasi EM-pronssia. Vielä hienompaa oli, kun Suomen B-joukkue, eli Jyrki, Jens ja Tomi seisoivat korkeimmalla korokkeella ja saatiin kuunnella "kunnon musaa". B-joukkueelle siis EM-joukkuekultaa. Jes! Hieman ikäviäkin sattumia, A-joukkueen yhden jäsenen kohdalle sattui kalusto-ongelmia ilmantäyttöpisteellä, mikä aiheutti sen, ettei päässyt ampumaan ensimmäistä tauluaan ollenkaan. A-joukkuekin olisi voinut olla melko korkealla. Harmittava homma, mutta eteenpäin on mentävä. Alla taas toivottavasti toimivia linkkejä tuloskuviin.

https://aijaa.com/S5qAgm
https://aijaa.com/cYH1dp
https://aijaa.com/g7CIjE
https://aijaa.com/J1kwh7
https://aijaa.com/Fc2VNC
https://aijaa.com/77c45q
https://aijaa.com/uy87D8
https://aijaa.com/ZJPTji

Huomenna saapunevat viimeiset kolme joukkueen jäsentä eli T-H ja Liukkoset. Toivottavasti kisajärjestelyt paranevat edetessään. Paljon huonommaksi ei ainakaan voi enää mennä...
 
HIENOA!!! LV:sta otettu nopeasti opiksi keleistä. Tuo voi poikia piekkariin vaikka mitä 8)
Tulospalvelu kyllä heikohkoa, mutta SAA laittaa tänne kuvia, kiitos.
Onnittelut ja uusia podiumpaikkoja kohti....
 
UL 50 metrin ilmakiväärin lopullisia tuloksia odotellaan, mutta saattaa olla, että tänäänkin on Suomen joukkueelle kaulakoruja tarjolla. Jännää on.
 
Haloo, onko tapahtumia??
Tuloksiakin oli jotain tullut...miten niitä luetaan? Eikö italialaiset ole eurooppalaisia? Maallikolle vähän sekavaa luettavaa :shock:
 
Tuloksia löytyy myös tuolta
https://wcpilsen2023.com/
 
Päivät ovat niin hektisiä ja meikämandoliini Tomin ohella on juossut kokouksesta ja komiteasta toiseen aivan päntiönään. Siinä kun pääsee illalla hotellille niin aivotoiminta on likipittäen nollissa.

UL 50 metrin ilmakivääristä tuli tosiaan EM-joukkuepronssi, tosin totuuden nimissä Euroopasta ei järin montaa joukkuetta ollut mukanakaan.

Eilisen sporterin sankareita olivat aivan suvereenisti portugalilaiset. Sinne meni yksilö- ja joukkuekultaa useampaan otteeseen. Laulutaidot eivät kansallislaulun kohdalla kyllä kehittyneet lainkaan. :D Heitän alle linkin WRABF:n tulossivulle, jonne tuloksia tuntuu tipahtavan nopeammin kuin virallisille kisasivuille, jotka Einari linkitti ylle.

Tänään sohitaan piekkarin kevyt luokka 50 metriin. Muutaman kohdalla turnauskestävyys alkaa tässä kohtaa hieman hiipua, mutta vielä pitää yrittää parhaansa. Päivän keli näyttää erityisen tuuliselta.

https://www.wrabf.com/World Championships.html
 
Ja tosiaan Jarille vastauksena italialaisista. Ovat sen verran kiistakansaa, että puolet on Euroopan liitossa ja puolet maailman. Vähintäänkin erikoista. Eilen myös hetken sekaannusta aiheutti irlantilaisten päätös laittaa yksi joukkue EM-listalle ja toinen MM-listalle. Me ollaan tungettu ihtemmä tasapuolisesti ihan joka paikkaan. Tietenki.
 
Piekkarin kevyt luokka ammuttu ja olihan se kylymää kyytiä. Koko kisareissun kovimmat tuulet osui juuri tälle päivää ja olihan se vaikeaa. Yksi iloinen eteläafrikkalainen oli mielissään ammuttuaan ensimmäiseen tauluun täydet 250 pistettä mutta tuli toisen taulun jälkeen kasvot valkoisina kertomaan, ettei hän ymmärrä enää mistään mitään. Itsekin opin päivän aikana, että jos takana on täysillä myötäistä, osumakin nousee täysillä. Kantapään kautta sekin oppi, tietenkin.

Portugalilaiset juhlivat taas. Saakelin Serralheiro on aivan tolkuttoman kova. 750 pistettä ja mojova määrä äksiäkin. Portugaliin meni henkilökohtainen EM- ja MM-kulta sekä joukkueiden EM- ja MM-kulta. Onneksi junioreissa mahtava Tsekin Sára Valo pelasti ja kuultiin muutakin musaa. Suomalaisista paras oli Jens, joka oli hienosti kymppisakissa MM-listalla. Unohdin ottaa kuvat virallisista lopputuloksista, toivottavasti ilmestyvät pian joko virallisille sivuille tai WRABF:n sivuille.
 
Kiitos infosta Ulla!
Teoriat kumotuu.....norm.myötätuuli laskee, vastainen nostaa..
Miten taulut lienee ja mitä on matkan varrella.
Tsemppiä kuitenkin viimeiseen koitoksern...👍
 
Nopeana infona ennen nukkumaan menoa (lähtö aamulla klo 4.30, jeij)...

Pienoiskiväärin 50 metrin raskaassa luokassa Jensille sekä EM- että MM-pronssia! Lisäksi Suomeen myös sekä EM- että MM-joukkuepronssi! Joukkueessa ampuivat Jens Lågas, Jyrki Muotio ja Tomi Korpi. Joukkuekultaa vei Ranska ja hopealla olivat portugalilaiset. Jensin tulos 750/45x oli kyllä upea, onnea vielä kerran!

Valitettavasti minulla ei ole kuvia lopullisista virallisista tuloksista, mutta jahka niitä saadaan näkyville, jaetaan tännekin.
 
Einari sanoi:
Tuloksia löytyy myös tuolta
https://wcpilsen2023.com/
Onkohan ATK - apua saatuu tsekkeihin.
Tulokset löyyy viimeinkin tuosta linkistä :oops:
 
TeeHoolta terveisiä Plzenistä

"Kuvassa Pilsenin 50 metrin rata "siankarsina". Ampujan takana umpikoppi, radan yllä poikittaispalkkeja, sivuilla betonista tehtyjä aitoja ja perällä umpiseinä. Tuohon tuulee joka puolelta ja useimmiten yhtäaikaa. Suomi-ampujille haastava paikka. Täytyy olla todella sinut radan ja tuulenluvun kanssa, että ymmärtää turbulenssit ja muut tuulen tohinat.
Vasemmalla portugalilaisten viirijono."

 
Back
Ylös