Lapua PSL 28.12.2013 Lohtaja tulokset

johkar

Well-known member
Lohtajan hallikisat käyty ja tulokset nähtävillä:

http://www.64n.fi/tulokset/lapua_psl_2013.pdf

Johannes
 
Onnittelut mitalikolmikolle Tomi,Aappo& Eija. Yli 2000 pisteen korttikin vaatii jo käyntiä.

Nuo 2300:n kortit joita mitalikolmikko esitti 1:n / ampuja voi pitää jo kansainvälisissäkin karkeloissa esittely kelpoisina.

Tomilla alkaa olla perheen jäsenten välisissä tiukkaa, vain X:t pelasti enää-:).

KV tasoisesti käyviä aseita tarvitaan lisäää.Taitaa Tomin Falcon olla ainoa täysiverisesti Jenkki komponentteihin koottu kehys&piippu yhdistelmä pk porukoissa.
(Ilmeisesti Falconilla ammuit).

Timppa
 
Kiitoksia perhe Orjalat. Jos kaikki ois yhtä ahkeria tämä maailma valmistus etuajassa.
Kivat oli kisat
Kaksi pyssyä oli selvästi ylitse muiden. Kovasti onnea nuille kahdelle perheelle!
En olisi yltäny tappeleen kärkeen tuolla sportterilla vaikka kaikki ois menny nappiin. Olihan se multa tuherrusten kisa ku etupukki jäi rovaniemelle ja....kiitos Jenssille ja Tapanille että yleensä pystyttiin ampuun.
On se karu tuo taulu. Ei siellä exillä juhlittu eikä juhlita. Kyllä meidän pitää saada parempaa kalustoa. Itkuhan näiden vehkeiden kans meinaa tulla.
No ei sentään. Paljon on töitä tehtävä mutta tehtävä ei ole mahdoton....

mietiskeli juhani
 
KIITOS TEAM ORJALA :D

Kunnialla saatiin läpiviety tämäkin HOXPOX tilaisuus.(tietämättömille...!, Hoxpox on kansainvälinen lyhenne sellaisille ampumaradoille jotka tarjoavat kokovartalouunilämmitys niille jotka palelee :wink: )

Osatarkoitus oli saada selville millä tasolla ollaan jos verrataan kalusto ja ampujat amerikanpoikia vastaan ja vastaavissa olosuhteissa. No tämä oli vasta ensimmäinen kerta mutta kärkiporukan tulostaso oli korkea ja pienellä hienosäädöllä voisivat pärjätä siellä rapakon toisella puolellakin.

Ensi kerralla katsotaan nostaisiko yksiosainen tuki pistemäärää ja jos,.... kuinka paljon??

Moni oli sitä mieltä että tälläiselle taululle sopisi kiikarimalli jossa ei ole dot-tyyppinen ristikko.

Melko selvästi nähtiin myös että vakioraudat ilman tuuneria eivät yltäneet ihan huipulle mutta ampuivat kuiteskin hyvin tasaisesti. Tuunaamalla niistäkin saisi enemmän irti.
Monella on "projektit" kesken joten keväällä nähdään paremmin ollaanko menossa oikeaan suuntaan.
Nyt kun HOXPOX rata on löytynyt, penkit valettu, ja kuulaloukut rakenettu niin meillä on vallan hyvät mahdollisuudet selvittää kaikki kysymysmerkit.

ERITYISKIITOKSET menee kahvilaemännälle, siellä jos jossain nähtiin iloisia ihmisiä, lohileipä kyllä voittaa täysosuman :lol:
 
Jenkit ampuu PSL kisat 1-osaisella tuella.

Laitan tähän muutaman linkin 1-osaisten valmistajien sivuja.Noista kuvistaa saa rakennus osviittaa:

Pappas rest:

http://www.pappasrimfireproducts.com/products.onepiecerest.html

Muutenkin hyvä juttu huippupiekkarista:

http://www.6mmbr.com/gunweek078.html

Hall yksiosainen tuki:

http://www.hallmfg.com/

Ahrens yksiosainen:

http://bulletin.accurateshooter.com/2007/04/roger-ahrens-one-piece-rest/

Timppa
 
Kiitos myös täältä tilaa isännöiville, mukavaa oli ampua kun paikat ei jäätyneet. Oli mukava myös nähdä uusia naamoja, toivottavasti tulevat myös toistekin.
 
Uusi laji, LAPUA PSL on nyt sitten korkattu. Innokkaat ampujat miehittivät Team Orjalan hallin.
Paikalle oli tehty viisi kasapöytää ja viidellä erällä saatiin kaikki kolme kierrosta/25 laukausta vietyä suunnitellun aikataulun mukaisesti hienosti läpi. Erien välille oli kilpailijoille järjestetty toisesta lämpimästä hallista välineiden huoltotilat ja kokoontumistilassa tarjolla oli evästä. Puitteet ovat ensiluokkaiset.
Ampujien ei tosiaan tarvinnut kärvistellä ulkona kylmässä ja aseet sai pidettyä huoneenlämpöisinä koko kilpailun ajan.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Tomi ja Eija kärjessä tasapistein, sitten Risto ja Aappo vähän perässä. Kaikista huomasi, että taulun vaikeus yllätti kaikki ampujat. Toisen kierroksen jälkeen Aappo rynnisti huippusuorituksellaan kärkisijalle, muut lähellä perässä. Kun 100 pistettä saa vain, jos keskitäplä rikkoutuu, oli siinä haastetta kerrakseen. Jo Karttulassakin huomattu väreilyilmiö aiheutti virheitä kaikille. Samoin ainakin itsellä haittasi tuo Weaverin Dotin koko, joka jätti keskitäplän alleen, niin että tähtäyspiste saattoi olla parikin milliä pielessä, ilman keskitäplän ilmestymistä dotin takaa. Viimeisellä kierroksella Tomi kiri Aapon kaulan tasapisteisiin ja meni ohi napakympeillä. Näin kilpailun kärkikolmikko selvisi, Eijan pystyttyä pitämään Riston takanaan.
Yleiskilpailun kärkikolmikko palkittiin kilpailun pääsponsorin LAPUAn toimittamilla panoksilla.

Rahapottin osallistui 13 ampujaa, se jaettiin siihen osallistuneiden kesken järjestyksessä Tomi, Aappo ja kolmantena Juhani Tulppo.

Palkintojen jaossa jaettiin paikalla olleille SAL:in Suomen Ennätys Kunniakirjat, loput postitetaan niille, jotka eivät olleet paikalla. Jaettuja olikin yli 20 kpl. Sitten palkittiin pistelajien VKA 2013, jonka pokkasi Tapani Nousiainen. Antti Ikäheimolle luovutettiin huomionosituksena Kasa-ammunnan eteen tehdystä työstä plakaatti. Huomionosoitus Plzenin EM/World Cup kilpailusta, eli jaettiin WRABF:N Sportmanship palkinnot Jensille, Antille ja Tomille.

Juniorit palkittiin, kolmas sija Kalle-Antti Varis, joka kuittasi sijoituksellaan aimo kasan pienoiskiväärin panoksia, sekä pistelajitoimikunnan lahjoittamat kiikarijalat. Toisen sijan vei Aleksi Orjala, joka myös sai palkinnoksi panoksia ja kiikarinjalat. Voittaja Aappo Korpi sai myös panoksia.

Suomen Ampumaurheiluliiton myöntämät ansiomerkit jaettiin, Eija Murisojalle myönnetty Hopeinen Ampujan Ansiomerkki kiinnitettiin tämän miehustaan. Ulla Murisojan rintapieltä koristaa nykyään Kultainen Ampujan Ansiomerkki.

Kilpailun pääsponsorin LAPUAn lahjoittamana jaettiin kilpailun palkintoina yli 3000 pienoinkiväärin panosta. Kiitos LAPUAlle ja Erkki Seikkulalle tuestanne!

Team Orjala, kiitos työstänne mahdollistaen tämän uuden harjoittelu/kilpamuodon synnyn Suomessa. Lajin kotimaahan on USA ja siellä sitä pidetään yleisesti kaikkein vaativimpana pistelajimuotona.

Pistelajitoimikunnan puolesta
Tomi
 
Back
Ylös