Pistelajien MM-kisat, Etelä-Afrikka 2019

Ulla Murisoja

Well-known member
Ystävät ja toverit,

Etelä-Afrikasta tuli viestiä, että pikkuhiljaa pitäisi saada lähtijät tietoon. Karsintalistahan on käytännössä sama kuin vka-lista, mutta käytännössä uskon, että kaikki matkaan haluavat mahtuvat mukaan.

Nyt tarvitaan siis sitovia lähtijöitä, toisaalta on myös tervetullutta ilmoittaa, jos ei lähde. Näin pysytään kärryillä siitä, että tämä viesti on saavuttanut kaikki tarvittavat henkilöt.

Majoitusta on jo paikallisten toimesta järjestelty ja kaikki kilpailijat pyritään majoittamaan samaan kohteeseen. Majoituksen varmistamiseksi varausmaksu täytyisi maksaa jo joulukuun puolella. Osallistumismaksuhommat hoidetaan sitten heti tammikuun alussa.

Kirjailen lisäinfoa pidemmästi lähipäivinä, mutta ilmoittautujien lista pitää saada nyt alulle. Nyt ei siis enää mietitä, nyt lähdetään!

Joulua odotellessa,
Ulla M.
 
Hei,

tähän mennessä minun tietooni on saatettu seuraavien henkilöiden halukkuus lähteä MM-kisoihin:

Aappo Korpi
Tomi Korpi
Jyrki Muotio
Ulla Murisoja
Tapani Nousiainen
Timo-Heikki Varis

Eli näillä näkymin kaksi joukkuetta olisimme saamassa kasaan, mikä on jo varsin mukava homma. Yhden henkilön oletan vielä pohtivan pari päivää ennen lopullista päätöstä. Ehdottomasti viimeinen päivä ilmoittaa minulle lähdöstä on 21.12. eli tuleva perjantai. Tämän jälkeen on jo ehdottomasti varattava majoitus, sillä majoituksen varausmaksu on maksettava joulukuun loppuun mennessä. Keskustellaan huoneasiat sitten keskenämme, varaaminen onnistuu virallisten kisasivujen tarjoaman linkin kautta.

Kisaajat täytyy nimetä 7.1.2019 mennessä lomakkeella, josta käy ilmi samalla aseella ampuvat, pöytäkunnat jne. Osallistumismaksut maksetaan (nyt huomio) yhtenä könttänä 31.1.2019 mennessä.

Seuraa virallista tietoa kisoista:

Kisat ammutaan Krokodilspruit Shooting Range -nimisellä ampumaradalla, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Pretoriasta.

5.-6. elokuuta - ilmakiväärin harjoituspäivät

7.-9. elokuuta - Ilmakiväärin LV ja HV

10. elokuuta - Pienoiskiväärin harjoituspäivä

11. elokuuta - Vappaapäevä

12. elokuuta - PK International Sporter

13.-15. elokuuta - PK LV, HV ja menomeiningit.

Kisojen virallinen nettisivu löytyy täältä:
http://www.wrabf2019.com/?fbclid=IwAR0Kk2ed3ScOUiT67NXlF69yJunvyIPaMedDrjldZOb2NOg7lF8AZAGN3Uc

Majoitus mahdollisesti Zebra Lodgessa, josta kisapaikalle on matkaa noin 15 minuutin ajomatkan verran. Kisoja varten aseille täytyy hakea virallinen maahantuontilupa, linkki löytyy virallisilta kisasivuilta. Tutustukaa kisasivuihin.

Jos kysyttävää, viestiä minulle. Tavoittaa sähköpostilla etunimi.sukunimi@gmail.com tai puhelimitse 0 4 4 - 0 4 9 8 4 4 7.

-Ulla-
 
Ko. radasta on yllättävän videota tms.
Tuossa kuitenkin yksi, kun olimme samalla radalla 2009.

https://www.youtube.com/watch?v=BZmTnJTIdrA

Siellä tuulee siis ihan OIKEASTI !
Vasemmalla on sellainen 13 km pitkä kanjoni, josta piisasi puhuria. Vaikeinta olivat nopeat käännökset viireissä; 90 asteen kulman muutos tapahtui nanosekunnissa ! Pakko katella tulevaan tuuleen koko ajan.
Onnea ja menestystä !!! Hieno maa....
 
Jari Raudaskoski sanoi:
Siellä tuulee siis ihan OIKEASTI !
Vasemmalla on sellainen 13 km pitkä kanjoni, josta piisasi puhuria. Vaikeinta olivat nopeat käännökset viireissä; 90 asteen kulman muutos tapahtui nanosekunnissa ! Pakko katella tulevaan tuuleen koko ajan.
Onnea ja menestystä !!! Hieno maa....

Tulossa siis ennen kaikkea erittäin mielenkiintoinen kisareissu niin olosuhteiden kuin kulttuurin puolestakin. Kisasivuilla oli ystävällisesti ilmoitettu myös viirinvarsien pituudet eri paikoilta mitattuna, melko isojakin eroja oli.
 
Varmasti mielenkiintoinen ja muutakin puhuttavaa on palatessa kuin ampumiset...

Itsellä jäi mm. mieleen, kun näin Juha Söderholmin juoksevan 100 m alle 11 sekunnin. Juu- u...vesipuhveli perässä :) :D
 
No niin.
Lopullinen joukkue on kasassa, Suomea Etelä-Afrikkaan lähtevät edustamaan seuraavat henkilöt:
Tomi Korpi
Aappo Korpi
Tapani Nousiainen
Jyrki Muotio
Timo-Heikki Varis
Risto Murisoja
Ulla Murisoja

Majoitukset ja muut asiat hoidetaan tästä eteenpäin sähköpostilistan kautta (minä kokoan). Vuoden ensimmäisissä kisoissa olisi myös tarkoitus palaveerata kisa-asioista.

Jari Raudaskoski sanoi:
Varmasti mielenkiintoinen ja muutakin puhuttavaa on palatessa kuin ampumiset...

Itsellä jäi mm. mieleen, kun näin Juha Söderholmin juoksevan 100 m alle 11 sekunnin. Juu- u...vesipuhveli perässä :) :D

Siinä on elämys, joka ei varmasti unohdu :D
 
Hei,

teillä tulee varmaan kiinnostavat kisat. Tuuliolosuhteisiin tutustuminen voi viedä panoksia.

Aseen tuontilupaan (SAPS 520) sisältyvät 200 panosta tuskin riittävät. Järjestäjille voisi huomauttaa että he ottaisivat sivuilleen mukaan lomakkeen (SAPS 540) jolla voi anoa suuremman panosmäärän tuontia.

Esimerkinomaisesti SALin kivääriampujat anoivat tuontilupaa noin 2000 panokselle per ampuja 10 päivän leiriä varten. Se on helmikuun alussa Marliesburgissa.

Hyvää Joulua!

Mikael
 
Nämäkin vielä löytyi, kannattaa katella:

https://www.youtube.com/watch?v=VRNfB82w-N4&list=UURVCasFleVXoAR0sBPl6H2w&index=22

https://www.youtube.com/watch?v=DA5SfDgXwjA
 
Mukavia videoita.

Onkohan kukaan jo löytänyt vuoden 2021 E.-Afr. kisapaikkaa ja sieltä kuvia?
Saamani tiedon mukaan kisat pidettäisiin eri paikassa kuin edelliset Etelä-Afrikassa pidetyt MM:t.
 
sakke sanoi:
Mukavia videoita.

Onkohan kukaan jo löytänyt vuoden 2021 E.-Afr. kisapaikkaa ja sieltä kuvia?
Saamani tiedon mukaan kisat pidettäisiin eri paikassa kuin edelliset Etelä-Afrikassa pidetyt MM:t.

Ensi kuussa tulee päätös kilpailupaikasta. Cape Townin lähellä ja mikäli siellä ei voida järjestään niin sitten Pretoriassa.
 
Hiljaiseloa on vietetty, mutta jos nyt ennen lähtöä päivittäisi tännekin asiaa!

Järjestelyt Etelä-Afrikan suunnalla tuntuvat etenevän todella lupaavasti, on nähty jo väläyksiä hienoista palkintopatsaista ja alustavat ampumajärjestyksetkin on käyneet nähtävillä. Muutoksia niihin vielä vähän tuli, koska osa meistä samalla aseella ampuvista oli lipsahtanut samaan erään. Mielellään sitä joku itsensä monistaisikin, mutta ei taida tähän hätään onnistua! Nyt kuitenkin lähtölistat pitäisi olla kunnossa ja tässä vain odotellaan seuraavaa askelta.

Lupapapereita laiteltiin menemään tovi sitten, tämäkin oli järjestetty niin, että kullekin maalle oli osoitettu oma yhteyshenkilö, jonka kautta paperihommia käydään läpi. SAPS520 täytettiin ja osittain se olikin meille jo valmiiksi täytetty (mm. se isompi panossatsi mukaan jne) ja mukavan selkeästi oli osoitettu, mitkä kohdat tulee täyttää. Samaan syssyyn läheteltiin passikopioita, EU-passikopioita, lentolippukopioita, kisakutsua ja mitähän vielä. Kertyi tuota paperimoskaa vain tällekin reissulle, mutta ei silti vedä vertoja Australian reissulle...

Hyvin on tässä porukalla jo suunniteltu, kenen viirit matkaavat mukaan, kuka ampuu milläkin ja pöytäkunnatkin on nyt tiedossa. Korvet, Nousiainen ja Varis pääsevät paukuttelemaan samoilta penkeiltä, ja me Murisojat Muotion kanssa. Tavaroita täytyykin vähän setvata ja jakaa, koska vaikka laukkujen määrää ei ole rajoitettu, on henkilökohtainen matkatavaroiden painoraja 30 kg (ja käsimatkatavara 8kg) ja jos raahaa useampaa torrakkoa kaikkine varusteineen mukanaan, paukkuu rajat melko nopeasti.

Tänä viikonloppuna ammuttiin SM-kisoja Keiteleellä ja siellä paukkui kolme uutta SE-tulosta, joista kaksi kisajoukkueen jäsenille. Mielestäni aivan hyvällä tiellä ollaan. Kahden viikon päästä kisataan uudestaan Keiteleellä ja siinä vaiheessa lopullinen käynti pitäisi olla kohdallaan. KIsaajaporukkamme Suomessa on pieni mutta hyvässä iskussa. Toivottavasti Etelä-Afrikassa osuu hommat kohdalleen ettei tartte tuoda kotiin vain malariaa ja denguekuumetta. :)
 
Heips, piekkariporuķka!
Onnea matkaan, mukavaa, mieliinpainuvaa reissua KAIKILLE!!!!
Huomasin kuvista, että rata-alue sama kuin 10 v. sitten, mutta piekkarirata kuitenkin erillään oleva " karsina" eli vallit joka puolella. Saattaa helpottaa tuulihommia...
 
Tunereistakaan en tiedä mitään. Mutta tuon kirjoittaja tiellä jotain tietää ja kirjoituksessaan sanoo mm. että ikunaan ei tuneria ruuvailla, kun se kerran on käynti-ikkunan keskelle lukittu.
http://benchrest.com/showthread.php?81544-How-to-use-Bukys-TSI-Tuners

Käyntiäkään ei kirjoituksen mukaan paranna vähääkään, mutta todennäköisesti pysyy paremmin tunessa, kun kelit vaihtelee.
 
Sori edellinen postaus😡 tuli väärään säikeeseen... söker kun on ja kännykän pienestä näytöstä räplää...

Onnea ja eritoten osaamista matkaan ja mukaan lähtijöille. Hyvä tuloksesta kuitenkin tulee... ellei jopa erinomainen 👍
 
Pitänee Etelä-Afrikkaan lähtijöille virittää pieni oodi (En oo ottanu kun 1:n konjakin saunan päälle):

Tapani Turbon liipasinta hipaisee ja taulusta X:n pois sipaisee,Tomi ja Aappo Falconin takaa tuulta tarkkailee ja luodit ei pääse kympistä karkailee,

Jyrki ja Timo-Heikki 2500 X:llä ampuvat ja muistavat,että tuon kun sadalla jakaa, se menestyksen yhdessä kortissa takaa,

Ulla ja Risto X:t taulusta poistaa ja nimet taas listalla korkealla loistaa.

Hyvää matkaa ja tasaisia tuulia teidän ja taulun välille!!!!

Timppa
 
Osallistuja luettelo:

www.wrabf2019.com/gallery/competitor%20list.pdf

Ausseilla on kova joukkue liikkeellä vaikka John Radford ei ole enää mukana.Toivottavasti ei ole hänen aseensakaan-:).

Maurice Hassard Englannista ollut kova senjälkeen kun hankki valmiit Jenkki piekkarit.

Ranskasta ei ole osallistujia (Stephane Gomel olisi ollut paha kanto kaskessa) ja Pedrokin Portugalista käy noissa WBSF.n MM-kisoissa.Ei WRABF:n kisoissa.
Stephane löysi viime vuonna niin hyvän Midas + lotin,että oksat pois.Ampui muunmuassa 250 / 25 X taulun. Uusi ME.
Gomelin haastattelu ao linkissä.Pariisin murteella.

www.liguelyonnaisfftir.org/tlm-interview-de-stephane-gomel/

Jenkeistä ei kovia nimiä ole mukana.6 ampujaa sieltä kyllä.

Noin 160 kilpailijaa listalla.Piekkarilajeissa noin 115 osallistujaa.

Timppa
 
Ranskan ampujilla on ollut hankaluuksia päästä ampumaan WRABFin kisoihin, ei siis niinkään meidän organisaation puolesta vaan Ranskan järjestöjen omien sisäisten juttujen takia. Nyt on kuitenkin päästy asiassa eteenpäin ja jatkossa toivottavasti myös ranskalaisia ampujia nähdään meidänkin kisoissa. Kaikki haluavat otetaan aina enemmän kuin mielellään mukaan.

Kisaorganisaation puolesta on tulossa kisoista myös striimiä. Eli kerrankin kisoja voi seurata reaaliaikaisesti ihan missä vain, vaikka täältä Härmästä käsin. Linkki striimiin tulee ensitietojen mukaan huomenna julki, jaetaan se sitten tännekin. On hieno juttu, että joku päätti olla ensimmäinen tässäkin hommassa. Näkyvyys on lajien jatkuvuuden kannalta aivan ensisijainen juttu ja juuri tällaisilla askelilla voi olla suurikin merkitys. Toivottavasti striimi toimii hyvin, kuvanlaatua on kuulemma testattu hyvin tuloksin.
 
Back
Ylös