Tuulettimen käyttö pöydällä sisäradalla

Long Range

Well-known member
Jenkkien pistepiekkari ampujilla yleistynyt tuulettimen käyttö pöydällä kun ammutaan sisäradalla.Kovassa tiimellyksessä palokaasu voi alkaa kummittelemaan ja kangastelemaan.

Rob Prost voitti kyllä Jenkkien ARA pistepiekkari kisan,mutta oli unohtanut kytkeä puhaltimen päälle 4.kortin ammunnan ajaksi ja siitä tuli huonoin taulu ja oli ihmetellyt kun ei näekään niin tarkasti taululle....

Rob Propst won a 6 card ARA club match in Georgia yesterday......

He easily covered a field of talented shooters with his Patterson DiOrio V-3......(well blueprinted by the way)

But man, no telling what he might have done if he hadn't forgot to turn on his fan on the 4th card resulting in a 2250....

He said he wondered why he couldn't see on that card....

Eli eikun paskaa tuulettimeen vai kuinka se meni-:).

Timppa
 
No ei lopu kummat kuulumasta. Kohta loppuu pöytätila ampujalta
Tosin, eihän tuota tuuletinta ainakaan kaikilla sisäradoilla tarvita🙂.
Tuohon hässäkkään kun liittää vielä sen defibrillaattorin niin kalusto alkaa olla jo huipussaan.
Tosin vaatinee jo varmaan sääntömuutokset jos masina tulis jopa
henkilökohtaiseksi.
Kyllä kisat menee nykyisin jo niin koviksi, että savuhaittoihon ei ehdi paneutua. Pitää pitää vain ampumarytmi ja muut rytmit hallinnassa☺️
 
Heh,heh,..Enhän minä tiedä mihin suuntaan nuo Jenkit tuon puhalluksen laittaa sisärata kisoissa.Jos suuntaavatkin naapuri pöydän ampujan piipun suuta kohti-:).

Kun savu on parhaasta päästä oleva tuulenluku laite ja kysyin joskus velmuillessani Laulumaalta saako savua käyttää kasakisoissa tuulenluku laitteena niin sain velmun vastauksenkin tyyliin: "Siinä määrin voi käyttää ettei viereisten ampujien näkeminen taululle vaikeudu/esty".

No muutama vuosi tuon kysymyksen jälkeen JR kertoi täälläkin,että ranskalaiset ovat tutkineet "savukoneen?" avulla oman ulkoratansa tuulenpyörteiden muodostumista eri suuntaisilla tuulilla.
Kuvastaa vakavahenkistä paneutumista asioihin.Minne tuuli kuljettaa....

Timppa
 
Yritin kuunnella hörokorvin noita meidän ammattilaisia Lappeenrannan kisa viikonlopun aikana, jos jotain oppisiJoku mainitsi,että kun kiikarin kuva meni sumeaksi ja meni siihen laukaisemaan, oli tuloksena 9 ylhäällä.....

Ruutikaasu aiheuttanee ajoittain kangastusta????

Pilkun piippiä kyllä (Mutta sitähän tämä laji on) ,mutta LPR:n sisäradalla korvausilma poistuu katon rajasta ylhäältä.Nostaako kaasu noustessaan tähtäin kuvaa siten,että tulisi yläosumia?
No,meikäläisen taso on sitä,että kun vaan pysyisi kaasut mahassa ammunnan aikana.

Ilmestyykö meilläkin kohta puhaltimet pöydälle sisäradalla ammuttaessa-:).

Timppa
 
Laitoin Jenkkien piekkari sivuille kysymyksen tuulettimien käytöstä ja eka vastaus on ao.Eli piippuväreilyn poisto on pääroolissa.

The purpose of the fan is clear the heated air rising from the barrel out of the optical path. That blur and or light change is refracting the target image and it is hard to tell where you are actual aiming.

Brutaali käänös:

Tuulettimen tarkoitus on puhdistaa piippusta nouseva lämmitetty ilma pous optiselta tieltä. Tämä sumeus ja/tai valon muutos taittaa kohdekuvan, ja on vaikea sanoa, mihin todellisuudessa tähtäät.

Timppa
 
Keskisytytteisten puolella tuota piippuväreilyä torjutaan piipun päälle kiinnitettävällä väreilusuojalla.
Tarrakiinnitys lienee yleisin. Suoja on tarpeen, kun keli on lämmin ja tyyni. Väreilyä kyllä esiintyy, kun ampuu paljon alatauluun. Piekkarihommissa ulkona ei liene tarvetta.
Lappeenrannassa oli kyllä sellainen ilmiö, joka en ole muistaakseni aikaisemin kokenut. Epäilin tietenkin ensin silmiäni, että onko tavan aamurähmää. Tulin kuitenkin siihen tulokseen että savukaasua se oli, ja nimenomaan omasta aseesta lähtenyttä. Nimittäin aina oman ampumisen jälkeen jouduin vähän aikaa odottelemaan kuvan selkiytymistä. Tästä päätellen muiden aseiden kaasuja ne eivät pääosin olleet.

Onhan tuota tavaraa pöydällä jo ennestään, mutta kyllä siihen yksi pienikokoinen tuuletin mahtuu, jos ei defibrillaattoria sillä kertaa tarvi. Täytynee laittaa juniori asialle rakentamaan puhallin esimerkiksi tietokoneen tuulettimesta.

Tuulettimen käyttö voisi ehkä hieman nopeuttaa ampumista, tosin sisäkisoissa kiirettä ei ole. Tähtäinkuvan siirtyminen se tässä on kenties se merkittävin haitta. Ja onhan se haitta, kun homma on mennyt äksien jahtaamiseksi. Alettaisiinko käyttää termiä äkseeraus?
 
Marko Kallio kommentoinee asiaa oman kokemuksensa perusteella. Marko, niin kuin minäkin, kohdistamme ja koeammumme kisa-aseemme Lohtajan Houraatin tunnelissa.Oman kokemukseni mukaan tuulettimen käyttö tunnelissa on välttämätöntä, jos pyrkii ampumaan tasaisesti huippukasoja, koska ruutikaasut haittaavat ja sotkevat näkyvyyttä nopeasti ammuttaessa. Jos ampuu hitaammin, niin kaasut kyllä häviävät. Toinen näkyvyyttä sotkeva asia on väreily. Aurinkoisella säällä tunnnelissa ei saa parhaita kasoja, vaikka piippu olisi muuten huippukäyntinen vakio-olosuhteissa tyynessä ulkoilmassa ammuttaessa. Tunnelissa saa parhaat kasat, kun ampuu pilvisessä säässä. Ulkoväreilyn me ampujat tunnemme. Siinä eivät puhaltimet auta.

Jorma
 
Korjaus tekstiin: Lisätkää oikeaan paikkaan tekstissä sanat "tuulettimen käyttö tunnelissa on välttämätöntä" ...

Sama
 
Tunnelissa lohtajalla puhallin on välttämätön luotettavan käynnin toteamiseksi. Puhallin vie ruutikaasut pois ja eikä piipun väreilykään haittaa. Myös ulkopuolella olevat olosuhteet vaikuttaa, aurinkoisella säällä tai kovalla tuulella ei kannata tunneliin mennä kuten Jormakin totesi. keväällä ennen kuin ilmat lämpenee tunnelista on eniten apua ja piippujen peruskäynti löytyy helposti , käyntiä viimeistellään sitten ulkoradalla.
 
Back
Ylös