Osumien vaeltelu

Valvoja: Ylläpitäjät

Tunajussi
Viestit: 157
Liittynyt: 19.3.2012 9:32
Paikkakunta: Ikaalinen

Osumien vaeltelu

Viesti Kirjoittaja Tunajussi »

Käväisin hätpikaan testaamassa pistetauluun pienarin osuntaa ulkoradalla ja vastaan tuli yks kummallinen seikka. Ammuin joihinkin täpliin ns. ihan päin honkia, nuukana miehenä kokeilin sohottaa noihin samoihin täpliin uudestaan kun keskusta oli käyttämättä. Suurin osa noista uusintalaukauksista menikin melkein samaan "päin honkia" reikään.
Syntyykö tuolle mustalle menneelle ohilaukaukselle jokin mustan aukon imevä voima joka vetää loputkin osumat peräänsä, vai pitääkö alkaa etsimään vikaa pukista, ampumatekniikasta tms?
Ammuin nuo uusintalaukaukset ihan sattumanvaraisessa järjestyksessä, joka ei ollut sama kuin ensimmäisten sohaisujen.
metkuvja
Viestit: 1060
Liittynyt: 9.1.2005 17:17
Paikkakunta: p-savo

Re: Osumien vaeltelu

Viesti Kirjoittaja metkuvja »

onko nuo mustalle menneet jossakin kulmassa taulua vai koko taulun alueella ?
Jos joku taulun laita osuu erikohtaan niin pukeista löytyy vika
thikka thakoo
Tunajussi
Viestit: 157
Liittynyt: 19.3.2012 9:32
Paikkakunta: Ikaalinen

Re: Osumien vaeltelu

Viesti Kirjoittaja Tunajussi »

Jotain pukkivikaa minäkin epäilen, osumat oli enemmin laidoilla, jotain poikkeusta lukuunottamatta. Tarvinnee testata uudemman kerran, ja jos sattuis osuun muualle kuin keskustaan, niin pitää kokeilla purkaa koko setti, kantaa ne takas auton perään, kasata kaikki uudelleen ja ampua eri pukkiasetuksella. Jos vielä menee samoihin reikiin, niin kysyn apua selvännäkijältä.
SINGLESHOT
Viestit: 231
Liittynyt: 8.12.2005 23:46
Paikkakunta: Pohjanmaa

Re: Osumien vaeltelu

Viesti Kirjoittaja SINGLESHOT »

Olen huomannut samanlaista käyttäytymistä ja sen takia rupesin testaamaan asiaa ihan perusteellisesti. Voisin väittää että sen on etupukki ja takapussin synkronisointivirhe. Koita tasoittaa tilanetta siirtämällä takapussia sivusuunnassa kun olet ampunut laidalta keskitauluun asti. Ja muista myös unohtaa ne osumat jotka poikkeavat keskiarvopoikkeuksista, piekkari, ampuja ja paukut tekevät usein muitakin temppuja. Kun olet testannut tätä asiaa tarpeeksi saat kyllä kuvan siitä miten sun yhdistelmä ampuu määrätyissä paikoissa.Kokeile myös pehmeämmin täytetyt hiekkapussit, ne antaa enemmän anteeksi kuin värinät rupee vaihtelemaan äärilaidoilla. Etupukissa pitäisi olla paljon suurempi liikerata kuin mitä taulunkoko antaa ymmärtämään, se on se ekstra mitä ei käytetä joka rauhoittaa osumat.
Kokeile ampua joka palloon kolme laakia ennenkuin siirryt seuraavaan, jos aseesi on tarkka tulet hämmästymään.
Toinen testi on ampua 1-25 ja sitten takaperin sama juttu.

Nimim.
-4000 laakia ennen kuin tajusin-
Osuminen on osa onnesta.
Tunajussi
Viestit: 157
Liittynyt: 19.3.2012 9:32
Paikkakunta: Ikaalinen

Re: Osumien vaeltelu

Viesti Kirjoittaja Tunajussi »

Kiitokset neuvoista. Jos vaan jostain tuota aikaa kaikkeen kivaan kokeiluun sais,,,,,Torrakon kyllä pitää olla tarkka, että noista eri kokeiluista olisi hyötyä, ilman että panoksia tarvis trukkilavoittain roiskia. Toisaalta, ellei se ole tarkka, niin tarvinnee ensinnä keskittyä sen selvittämiseen.
Pukissani on kyllä liikerataa, tais olla sivusuunnassa lähemmäs kymmenen senttiä, vähempikin riittäisi. Tosin kun tuo pukkihärpäke on polven päällä hätpikaa väkästelty, niin on siinä omat heikkoutensa, saati takapussissa. Se on tavallinen K-kaupan muovipussi sokkelin jalan vierestä lapioidulla hiekalla täytettynä ja "jeesusteipillä" niputettu. Ei oo ehkä ratavarikon kaunistus ja saapahan ainakin säälipisteitä kun tuota kannniskelee ympäriinsä. Mutta näillä mennään siihen asti kun saadaan mieleiset hommattua.
Valikoima on noissa pusseissa ja pukeissa sen verran iso, että en haluaisi ostaa monen sadan kalusimia tosta vaan. Erot eri merkkien välillä ovat pieniä, mutta ampujan korvien välissä pienikin "tuntumahäiriö" voi olla vaikeasti sivuutetttavissa.

Alkoi häiritseen tuo "kymmensenttisen" sivuttaisliikkeen muistelu. Ei se ollutkaan uusintamittauksen jälkeen kuin inankarvan päälle nelkytmilliä.
metkuvja
Viestit: 1060
Liittynyt: 9.1.2005 17:17
Paikkakunta: p-savo

Re: Osumien vaeltelu

Viesti Kirjoittaja metkuvja »

vostokkitestiä 33 metrin matkalta

Ylhäällä ensin lisäpainon paikan hakemista purkkipaukulla , tuunerin asetus 5.0
Aloitin 90 mm piipunsuusta jolloin lisäpaino ottaa melkein tukkiin kiinni , kolme kasaa on ammuttu eri kiikarin asetuksella kuin loput. Piippu ampuu selkeästi ylemmäksi asennossa noin 80-85 ja alimmaksi asennossa noin 50 . Vai oliko piipun lämpeneminen kyseessä ??

Alhaalla centerX tuunerin haku , paino 52mm piipunsuusta .
Ammuin lopuksi nopeaan tahtiin 25m taulun tuunerin asetuksella 4.4 , kaksi ysiä tuli sekaan , jostain syystä piippu tuntuu lämmetessään haluavan ampua alaoikealle .


[IMG=http://img5.imageshack.us/img5/4332/20130128112938.jpg][/IMG]
thikka thakoo
metkuvja
Viestit: 1060
Liittynyt: 9.1.2005 17:17
Paikkakunta: p-savo

Re: Osumien vaeltelu

Viesti Kirjoittaja metkuvja »

testausta Karttulassa
Testipenkki

http://img254.imageshack.us/img254/7816/testipenkki.jpg

kasoja penkistä ammuttuna

http://img145.imageshack.us/img145/1276/20lkskasat.jpg

tuuneritestausta

http://img407.imageshack.us/img407/3903 ... itesti.jpg

Ammuin tuunerin läpi kierros kerrallaan ja näytti kolme käyntipaikkaa löytyvän .
Ennen kuin ammuin tarkentavan testin välillä 5.0 ->5.7 muutin kiikaria eteenpäin ja kiristin kiikarikannet melko tiukalle . Tämä riitti siirtämään käyntipisteen pois 5-6 kohdalta .

Olisikohan kuitenkin kiikari laitettava kiinni vain toisesta päästä kehystä yksiosaisella jalalla , kun pelkkä kiikarijalan kansien kiristys muuttaa noin paljon viritystä . ????
Kiikarijalkoja ei ole pedattu ja ovat mallia optilock jalusta + kozap rengas .
thikka thakoo
Vastaa Viestiin