VAIHTOEHTOJA KIINNOSTUKSEN LISÄÄMISEKSI KASA-AMMUNTAAN

Tällä alueella keskustellaan asioista maan ja taivaan välillä.

Valvoja: Ylläpitäjät

Kumpumäen seppä
Viestit: 15
Liittynyt: 14.4.2020 19:38

Re: VAIHTOEHTOJA KIINNOSTUKSEN LISÄÄMISEKSI KASA-AMMUNTAAN

Viesti Kirjoittaja Kumpumäen seppä »

Nuo elektroniset taulut mahdollistaisivat kilpailujen seuraamisen myös yleisölle. Onhan nuo hienoja katsoa TV:ssä, kun useampi ampuja ampuu kilpaa ja jokaisen laukauksen jälkeen näkyy osuma kuvassa selkeästi, niin kuin noiden olympialajien televisiointi on järjestetty.

Jos ajatellaan, että jossain kasa-ammuntakilpailussa olisi käytössä tuollaiset taulut. Jos tuonne saisi paikalle TV ihmiset, jotka kuvaisivat yhden kilpailun. Veikkaisin että kokisi lajin suosio melkoisen loikan eteenpäin. Nyky systeemillä kun ulkopuolisen katsojan on aivan mahdoton seurata kilpailuja. Kun muutama kilpailija kerrallaan ampuu sarjan, ja muutama sarja ammutaan peräkkäin. Sitten ripustellaan tauluja näkyville. Ei ole mitään mahdollisuutta katsojalla luoda kokonaiskuvaa tapahtumasta. Kyllähän se olisi TV:stäkin hieno seurata, jos joka laukauksen jälkeen näkyisi näytöllä, montako laukausta on ammuttu ja montako milliä on kasan koko sillä hetkellä. Ja samalla näkisi ampujan toimintaa ja viirien heilumista tuulessa.

Paljon on nähnyt ja kuullut niitä kommentteja, että eihän kasa-ammunnassa ole mitään mielenkiintoa. Siinä vaan laitetaan ase ruuvipenkkiin ja ammutaan. Kyllähän tuohon pystyy kuka vaan, eihän siinä ole kyse muusta, kun kellä on paras ase. Jos tuollaisen kilpailun noilla elektronisilla tauluilla saisi tuotua Televisioon, niin muuttuisi aika monen ihmisen käsitys lajista. Saattaisi moni metsästäjäkin innostua lajista, jos olisi ymmärrystä lajin todellisesta luonteesta.
TeeHooVaris
Viestit: 693
Liittynyt: 11.4.2006 16:46
Paikkakunta: Viitasaari

Re: VAIHTOEHTOJA KIINNOSTUKSEN LISÄÄMISEKSI KASA-AMMUNTAAN

Viesti Kirjoittaja TeeHooVaris »

On pyydetty kommenttia myös kilpailujen järjestäjiltä. Pelkään pahoin, ettei niitä pilvin pimein tule. Tämä saattaa jäädä ainoaksi.

Ilmassa lentelee rakentavia ehdotuksia kasa-ammunnan jatkuvuuden takeeksi. Keskustelu on hyvä asia, sillä lajin näkökulmasta huoli on aito. Lyhyellä tähtäimellä laskukäyrää voidaan ainoastaan loiventaa, sillä lajin sisällä ei ole nähtävissä perustavaa laatua olevaa korjausliikettä.

Mennyt aika todistaa, että suorituspaikka kerää ympärilleen harrastajoukon ennen pitkää. Ampujien vähittäistä vähenemistä vakavampana ongelmana pidän suorituspaikkojen vähenemistä. Manner-Suomessa aktiivisia kasaratoja on neljä: Lohtaja, Nurmes, Keitele ja Karttula. Nukkuvia on vähintään saman verran.

Järjestämisvastuun lankeaminen pikkupaikkakunnille ei ole missään suhteessa asukasmääriin ja potentiaalisiin ammunnan harrastajiin. Eteläisimmästä Suomesta näihin kertyy ajomatkaa 400-500 kilometriä - monen mielestä liian pitkä matka. Suomen väestökeskipiste on Hämeenlinnassa. Esimerkiksi sillä seutukunnalla tulisi olla suorituspaikka lajille. Tekisi mieli sanoa, että katsokaa peiliin etelän vetelät, mutta jätän sanomatta.

Long Range: ”Eli tuotava vuori Muhamedin luo, ettei Muhamedin tarvitse mennä vuoren luo.”

Tulevaisuuden näkymää synkentää kisajärjestäjien ikääntyminen. Sain aiheesta asiallisen muistutuksen, kun eräs ampujaystäväni tokaisi, että Teehookin se kohta kolkuttelee seitsemänkympin ikäpaalua. Enkä suinkaan ole järjestäjäjoukon nuorin.
Ikäkehityksen tunnusluvut ovat vastaan sitä, että nykyisillä paikkakunnilla homma jatkuisi kovin pitkään. Sukupolvenvaihdoksetkaan eivät näytä todenänköisiltä ainakaan, mitä tulee kilpailujen järjestämisen KOKONAISVASTUUN ottamiseen.

Olen rakentavien ehdotusten kannalla. Pientenkin. Jorman ehdottama metsästäjäluokka on hyvä ehdotus eikä vaadi järjestäjiltä kohtuuttomia ponnisteluja. ”Vanhoilta” vapautuva kalusto on hyvä ajatus, kunhan hinnoittelu on houkuttelevaa. Pistekasa-ammunta keskisytyteisillä kuulostaa mielenkiintoiselta, kunhan laukausmäärä on kohtuullinen. Lajikoulutuksesta meillä onkin jo hyviä kokemuksia.

Sähköiset taululaitteet ja tv-tuotannot saa unohtaa. Niiden toteutus maksaa sen verran paljon, ettei järjestäjillä rahkeet riitä. Julkisuus ei ole kaikkivoipa ratkaisu, sillä julkisuus on ensin ansaittava.

Kalustopuolesta vielä sen verran, että kotimaiset valmistajat ovat tärkeitä, jotta hankinnat eivät kilpisty kieli-, tulli- ym. byrokratiaan.

Lopuksi: Niin kauan kuin meillä on lähettää kilpailukykyinen joukkue kansainvälisiin mittelöihin, niin kauan hommaa kannattaa jatkaa.
Long Range
Viestit: 1007
Liittynyt: 13.11.2007 17:17
Paikkakunta: Kaakon kulma

Re: VAIHTOEHTOJA KIINNOSTUKSEN LISÄÄMISEKSI KASA-AMMUNTAAN

Viesti Kirjoittaja Long Range »

Pitikö tuon ilmalämpö pumpun mykistyä nyt helteellä ja heräsin tällä kertaa keskellä yötä silmäkuopat hikeä täynnä.Tällä kertaa en siihen,että rakko on täynnä...Huoltomiehen saan vasta vajaan viikon päästä.

No, pitää sanoa kuin Simpauttajassa: "Minnekkä se keskellä yötä?" "Heinänajjuun kun ei nukuta".

Luin TeeHoon hyvän kirjoituksen useamman kerran.

*On oltava harrastuspaikkoja,jotta olisi harrastajia.

*Tyvestä puuhun noustaan.Suoraan latvaan meno lähes mahdotonta.Ensin saatava viriämään ruohonjuuri tasolla "jokamiesluokan" kasa/piste ammuntaa mahdollisimman monilla paikkakunnilla.
Kuten autourheilussa jokamies luokista ja mikroautoilusta sitten nousee Räikkösiä,Bottaksia,Rovanperiä kuninkuusluokkiin.

Kuinka tuo vuori tuotaisiin Muhamedin luo?

*Ei liikkeelle sillä ajatuksella,että houkutellaan jonkun muun lajin ampujia pois lajistaan kasa-ammuntaan vaan ajatella niin,että markkinoitava laji palvelee molempia pitkässä juoksussa ja jos joku syttyy myöhemmmin käymään jopa kasakisoissa,niin ok.

*Kaivettava esiin mahdollisimman monesta etelänkin kaupungista henkilö/henkilöt,jotka alkaisivat esim. keskisytytteisten pistekasa ammuntaa vetämään vaikka joka keskiviikko ilta radalla.Tai joka toinen.
Tulostettava pistetaulu nettiin ettei niitä tartte etsiä.

Ellei ole pöytiä niin sitten vaan mahaltaan betonilta alkuun.Sillä tavalla on Suomen kasa-ammuntakin alkanut Seppo Hämäläisen yms. johdolla aikoinaan.Pöytiä alkaa sitten syntymään kun niskat tarpeeksi kipeytyy makuulta.

Tyyliin Pikkaraisen järjestämä Top Cup tapahtuma.Pääosalle ampujia KESKELLE osuminen on tärkeämpää kuin kasan koko....
Yksinkertaisia viirin häntiä tappien päihin,jotta tuulenluku elementti jo jotenkin mukana.

*Jos ei voi yksin voittaa niin pitää liittoutua! Yhteistyö TA-kiltalaisten,PRS ampujien yms. kanssa varmaan tarpeen.Ei vastakkain asettelua vaan yhteistyötä.

*Erilaiset maanpuolustus kurssit vetävät nyt "Myyntipäällikkö" Putinin vuoksi hyvin ja noita Top Cup tyyppisiä iltoja voisi markkinoida Ampumakoulun nimellä esim. Nyt olisi "Momentum" kuin Tami Tammisella.

*Nälkä kasvaa syödessä ja kun parempaa käyntiä lähtee hakemaan aseilleen,niin lopulta voi huomata yhdenäkin harrastavansa kasa-ammuntaa-:).

Timppa
Long Range
Vastaa Viestiin