Benchrest Finland
Benchrest Finland

Lapua

Vihtavuori

Varusteleka

ALKOHOLI JA AMPUMAURHEILU

Julkaistu 22.09.2006

Jäljempänä kerrottu episodi on saanut päätöksensä. Ampumaurheiluliiton liittohallitus on langettanut päihtyneenä esiintynelle urheilijalle kahden vuoden kilpailu ja toimitsijakiellon. Kielto päättyy 23.5.2008.Palmisano-kisassa Lohtajalla sattui ikävä episodi, joka ei kuulu ampumaurheilun piiriin. En erittele tapausta tämän tarkemmin, sillä useampi paikalla ollut tietää, millaisesta tapauksesta, tai oikeammin tapauksista oli kysymys.

Tämän uutisen tarkoituksena on herättää ampujat huomaamaan se tosiasia, että alkoholi ja ampumaurheilu eivät kuulu yhteen. After game-tapahtumat yms. ovat ihan OK, eikä niihin ole tarkoitus puuttua millään tavalla. Kuitenkin juhliessakin tulee pitää mielessä, että jos aamulla on tarkoitus ottaa osaa kilpailuihin ampujana tai toimitsijana, on syytä olla vähintäänki sellaisessa kunnossa, kuin liikenteessä vaaditaan. Tulevaisuudessa kisapaikalla tullaan "miestä väkevämmälle" tuoksahtavat ampujat testaamaan ja mikäli aihetta ilmenee, ryhdytään "kurinpitotoimiin". Käytäntö tulee olemaan sama kaikkien kohdalla. Kenenkään "toilailuja" ei tulla katsomaan läpi sormien. Hiuksia ei tietenkään ryhdytä halkomaan, mutta ylilyönnit tullaan karsimaan.

Palatakseni vielä alussa mainittuun tapaukseen, sen tiimoilta on tehty Suomen Ampumaurheiluliiton kilpailuvaliokunnalle rangaistusesitys. Tulevaisuus näyttää, mikä on lopullinen päätös asialle.

Seppo Kesänen

Jaoston puheenjohtaja


Viimeksi muokattu: 22.9.2006 klo 21:40:52
Julkaisija: Seppo Kesänen